Lens Resonance System®

Patentoitu Lens Resonance System® (LRS) on kitaran kannen sisäpuolella oleva tukirakenne, joka jäykistää tallaa ympäröivän alueen. Sen kehitystyö alkoi 1990-luvulla Kauko Liikasen ja Uwe Florathin yhteistyönä. Lukuisten prototyyppien jälkeen syntyi kaiutinmainen ratkaisu, jossa kansi on keskeltä jäykempi ja reunoilta ohuempi ja joustavampi. Rakenteen keskeisin etu on äänen tasaisuus sekä sävelten tasainen ja yhdenvertainen sointi.

Toiminnallisesti LRS muuntaa kielen värähtelyn sävykkääksi ja nyanssirikkaaksi ääneksi. Herkkäkin näppäys sytyttää kitaran soimaan voimakkaasti (dynamiikka) ja pitkään (sustain). Tämän lisäksi soittajalla on käytössään rikas väripaletti (sävy, nyanssi).

LRS patentoitiin vuonna 2000. Sen jälkeen sitä on käytetty sekä käsityönä tehdyissä Liikanen-kitaroissa että teollisesti tuotetussa mallistossa, joka tunnetaan nyt nimellä Riento® Guitars. Lens Resonance System® on käytössä yksinoikeudella kaikissa klassisissa Riento®-kitaroissa, joissa kaikissa on kokopuinen kansi.