Info

Riento®-kitara on hinta-laatusuhteeltaan ylivertainen klassinen kitara jokaiselle soittajalle aloittelijasta aktiivisoittajaan. Kitarat valmistetaan yhteistyössä eurooppalaisten kumppanien kanssa, Concierto-mallit Espanjassa ja muut Romaniassa. Konsepti on kuitenkin täysin kotimainen. Lisäksi jokainen kitara tarkastetaan ja säädetään Suomessa käsityönä, minkä ansiosta soittimet ovat erittäin tasalaatuisia ja turvallisia ostaa myös verkkokaupasta.

Suosittelemmekin jokaiselle jo ensimmäiseksi kitaraksi Rientoa, jonka halvimmassakin mallissa on kokopuinen kansi ja laadukas sointi. Ja kun haluat lisäominaisuuksia, mallistosta löytyy myös täysin kokopuisia kitaroita. Kaikki mallit ovat tilauksesta saatavilla myös vasenkätisinä. Hyvin pidettynä Riento-kitara säilyttää arvonsa pitkään.

Kansi

Kaikissa Riento-kitaroissa on kokopuinen kansi, joka on varustettu Lens Resonance System®:llä. Kansipuun tyypin tunnistat mallinimen perässä olevasta kirjaimesta:

  • S = Spruce (kuusi). Kansi on tyypillisesti vaalea ja soinniltaan kirkas.
  • C = Cedar (seetri). Kansi on väriltään tummempi ja hieman punertava. Sointi on kuusikantta lämpöisempi.

Koot

Mallinimen perässä oleva numero kertoo kitaran mensuurin, eli kielen soivan pituuden ylä- ja alasatulan välillä. Numero on merkitty ainoastaan kokokitaraa pienempiin malleihin. Riento-kitaroita on kaikkiaan neljää eri kokoa:

  • 1/2-koko eli puolikas kitara (53 cm)
  • 3/4-koko eli kolmen vartin kitara (57 cm)
  • 7/8-koko (62 cm)
  • 4/4-koko eli täysikokoinen kitara (65 cm)

Riento Guitars

Riento Guitars - Mallikartta
 Mallinimi   Tuotekoodi 
 Niños S53  NS53
 Niños S57  NS57
 Plata S62  PS62
 Plata S  PS
 Plata C  PC
 Oro C  OC
 Dorado S  DOS
 Dorado C  DOC
 Diamante C62   DIC62
 Diamante C  DIC
 Concierto S  CS
 Concierto C  CC